News

FORMULA 1 HEINEKEN AUSTRALIAN GRAND PRIX 2022

Share

Full Schedule

THURSDAY 7th APRILLocal time
Promoter ActivityHistoric Demonstration10:00 - 10:20
S5000 ChampionshipFirst Practice Session10:30 - 10:55
Supercars ChampionshipFirst Practice Session11:05 - 11:35
Porsche Carrera CupFirst Practice11:45 - 12:05
Supercars ChampionshipSecond Practice Session12:30 - 13:00
S5000 ChampionshipSecond Practice13:10 - 13:55
Promoter ActivityPit Lane Walk13:10 - 13:50
Promoter ActivitySpeed Comparison13:55 - 14:10
Porsche Carrera CupQualifying Session14:20 - 14:40
Supercars ChampionshipQualifying Session Part 1 (For Race 1 Grid)15:00 - 15:10
Supercars ChampionshipQualifying Session Part 2 (For Race 2 Grid)15:20 - 15:30
Promoter ActivityTarga Florio Parade15:40 - 16:00
Promoter ActivityPaddock Club Pit Lane Walk15:40 - 16:40
Promoter ActivitySpeed Comparison Demonstration #116:10 - 16:30
S5000 ChampionshipQualifying Session16:40 - 17:05

FRIDAY 8th APRILLocal time
Promoter ActivityTarga Florio Parade09:10 - 09:30
Formula 1Driver & Media Activity09:30 - 11:30
Supercars ChampionshipQualifying Session Part 3 (For Race 3 Grid)09:40 - 09:50
Supercars ChampionshipQualifying Session Part 4 (For Race 4 Grid)10:00 -10:10
S5000 ChampionshipFirst Race (20 Mins or 10 Laps)10:15 - 10:40
Promoter ActivityPaddock Club Pit Lane Walk10:15 - 11:00
Porsche Carrera CupFirst Race (30 Mins or 19 Laps)10:55 - 11:30
FIAF1 Car Presentation11:30 - 12:30
Promoter ActivityHistoric Demonstration12:00 - 12:15
FORMULA 1FIRST PRACTICE SESSION13:00 - 14:00
Supercars ChampionshipFirst Race (45 Mins or 20 Laps)14:15 - 15:05
Promoter ActivitySpeed Comparison Demonstration #215:10 - 15:25
FORMULA 1SECOND PRACTICE SESSION16:00 - 17:00
Porsche Carrera CupSecond Race (35 Mins or 12 Laps)17:15 - 17:55
Promoter ActivityPaddock Club Pit Lane Walk18:05 - 18:55

SATURDAY 9th APRIL
Formula 1Team Pit Stop Practice10:05 - 10:25
Supercars ChampionshipSecond Race (45 Mins or 20 Laps)10:20 - 11:10
Formula 1Teams Press Conference10:30 - 11:30
Paddock ClubPit Lane Walk11:15 - 12:00
Promoter ActivityTarga Florio Parade11:20 - 11:40
Porsche Carrera CupThird Race (25 Mins or 10 Laps)11:55 - 12:25
FORMULA 1THIRD PRACTICE SESSION13:00 - 14:00
Supercars ChampionshipThird Race (45 Mins or 20 Laps)14:15 - 15:05
Promoter ActivityPorsche Demonstration15:10 - 15:25
FORMULA 1QUALIFYING SESSION16:00 - 17:00
Formula 1Press Conference17:00 - 18:00
S5000 ChampionshipSecond Race (20 Mins or 8 Laps)17:15 - 17:40
Paddock ClubPit Lane Walk17:20 - 18:00
Promoter ActivitySpeed Comparison Demonstration #317:50 - 18:15
F1 ExperiencesF1 Experiences Sunset Grid Walk18:20 - 18:45
F1 ExperiencesF1 Experiences Pit Lane Walk18:45 - 19:15

SUNDAY 10th APRIL
Promoter ActivityHistoric Demonstration09:00 - 09:20
Promoter ActivitySpeed Comparison Demonstration #409:30 - 09:50
Promoter ActivityTarga Florio Parade10:00 - 10:15
Paddock ClubPaddock Club Pit Lane Walk10:00 - 10:55
S5000 ChampionshipThird Race (20 Mins or 8 Laps)10:20 - 10:45
Porsche Carrera CupFourth Race (30 Mins or 12 Laps)11:05 - 11:40
Supercars ChampionshipFourth Race (40 Mins or 20 Laps)12:00 - 12:45
Formula 1Drivers' Parade13:00 - 13:30
Promoter ActivityPaddock Club Pit Lane Walk13:10 - 14:00
Formula 1National Anthem14:44 - 14:46
FORMULA 1GRAND PRIX (58 LAPS OR 120 MINS)15:00 - 17:00

Note - Melbourne is 10 hours ahead of UTC. Timetable subject to change.

Above is the full F1 Australia schedule – get up to speed with all the important timings for the Formula 1 Heineken Australian Grand Prix 2022, which takes place over 58 laps of the 5.303-kilometre Melbourne Grand Prix Circuit in Albert Park on Sunday, April 10.

The 2022 Australian Grand Prix timetable covers the full weekend track schedule, including details of all practice and qualifying sessions, support races, press conferences and special events – plus, of course, that crucial Australian GP start time.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Coming Up

Coming Up

Report

F3: Lindblad wins 100th race in Championship’s history in Barcelona